Cryolipolyse

We willen dat ons lichaam er op zijn best uitziet. Soms zijn er delen van ons lichaam die ondanks onze inspanningen vetophopingen vasthouden. Elk menselijk lichaam heeft een specifiek aantal vetcellen. Het aantal vetcellen verandert niet, hoe groot ze ook kunnen zijn.

 

Wat is cryolipolyse

Cryolipolyse is het bevriezen van de vetcellen. Eigenlijk is bevriezen niet het juiste woord omdat de huid zelf tot ongeveer 4 graden boven nul gekoeld wordt. De vetcellen eronder worden wat kouder en juist die vetcellen zijn erg gevoelig voor kou. Vetcellen kristalliseren namelijk bij een temperatuur onder de 9 graden en dit proces wordt cryolipolyse of coolsculpting genoemd.

 

Cryolipolyse doodt in wezen het aantal vetcellen, dus worden het er minder in je lichaam. Vetcellen die doorcryolipolyse zijn aangetast, worden een afvalproduct en worden vervolgens verwerkt door het lymfestelsel en permanent uit het lichaam verwijderd. Het is een niet-invasieve vetreductietechniek, dat houdt in dat er niet in de huid gesneden wordt.

 

Deze techniek is gebaseerd op een techniek die op de Harvard University is ontwikkeld en goedgekeurd is door de FDA (Food and Drug Administration). Deze techniek is dan ook een zeer veilige techniek omdat cryolipolyse geen schade toebrengt aan omliggend weefsel.

 

 

De behandeling

Voor iedere behandeling gaan we opmeten. Aan het begin van de behandeling wordt er eerst een antivries membraan op de huid aangebracht daarna wordt de behandel kop aangebracht. De hele behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

 

Tijdens de behandeling kun je een trekkend gevoel ervaren. In het begin zal het gebied erg koud aanvoelen en na 10 minuten wordt het gevoelloos. Na de behandeling wordt het gebied 2 minuten lang intensief gemasseerd met olie of met cavitatie (geluidsgolven) behandeld. De dagen erna kan het gebied gevoelig aanvoelen, wat rood zijn of in enkele gevallen blauwe plekken vertonen. Dit is heel normaal en zal binnen 2 tot 3 weken verdwijnen. Er zijn zeer weinig risico’s of complicaties.

 

Na een cryolipolyse behandeling is het aan te raden om veel water te drinken. Dit zorgt ervoor dat de vetcellen sneller worden afgevoerd via de natuurlijke weg. Het lichaam blijft echter nog 4 tot 6 maanden na de behandeling doorgaan met het afvoeren van de afgebroken vetcellen.

 

De resultaten na een behandeling zijn echter vaak na een maand of twee al zichtbaar.

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Zolang er op de te behandelen plek vet zichtbaar is wat je ook kunt vastpakken, is een behandeling mogelijk. Over het algemeen is men tevreden na 3 behandelingen van een lichaamszone, echter dit is afhankelijk van het eigen lichaam.

 

De mogelijkheden voor de verschillende lichaamszones en het aantal aanbevolen behandelingen worden uiteraard voor de eerste behandeling besproken in mijn studio.

 

Voor wie is een cryolipolyse behandeling niet geschikt?

Voor mensen met veel overgewicht( BMI boven 30, of mensen die veel schommelen met hun gewicht. De vetcellen van deze mensen kunnen namelijk 70 keer in omvang toenemen. de vetcel is dan gewoon te groot om te laten kristalliseren. Voor deze mensen zijn heftige ingrepen zoals liposuctie veel effectiever.

 

Met regelmatig bewegen en gezond eten is de binnenste vetlaag goed aan te pakken. De buitenste vetlaag is lastiger aan te pakken. Dit kan deels wel door gezonde voeding en door sporten maar vaak blijft er toch nog een laagje vet over. Juist voor dit overgebleven laagje vet is een cryolipolyse behandeling een zeer goede, effectieve behandeling.

 

In geval van trombose, pacemaker of inwendige defibrillator, tumoren navelbreuk koude allergieën zoals fenomeen van raynaud, netelroos, zwangerschap, huidkanker en koorts is cryolipolyse ook niet geschikt.

 

Moet ik een dieet volgen of meer gaan sporten voor en na een behandeling?

Diëten en/of sporten is niet nodig voor een behandeling. Natuurlijk is het altijd goed om iets aan lichaamsbeweging te doen. Het helpt net als het drinken van minimaal 2 liter water per dag bij de afvoer van afvalstoffen. 

 

Wel wordt vanaf 24 uur voor een behandeling afgeraden om alcohol te drinken en de periode na de behandelingen regelmatig te bewegen, ook om de afvoer van afvalstoffen te bevorderen.

 

Wat gebeurt er als ik na de behandeling weer aankom?

In principe zijn de vetcellen verdwenen. Je kunt natuurlijk wel aankomen op andere plekken en de overgebleven vetcellen kunnen zich meer gaan vullen.

 

Heeft cryolipolyse bij alle lichaamstypen hetzelfde resultaat?

Een zéér zeldzame complicatie die voornamelijk voor kan komen bij mannen van Latijns-Amerikaanse afkomst is dat er méér vet op de behandelde plaats kan ontstaan ( 0,5% kans) na de behandeling.

 

Tarieven

1 behandeling van 1 zone

€ 160

Buik

Achterkant beide armen

Beide bovenbenen

Lovehandles

 

3 behandelingen van 1 zone

€ 430

Buik

Achterkant armen

Bovenbenen

Lovehandles

 

Wanneer binnen 24 uur van de afspraak wordt afgezegd zal er 50% in rekening worden gebracht.

Contact

Pure Beauty Studio
Schepenakker 37
1483 VW De Rijp
Bel of Whatsapp: 06 27 12 37 69

Copyright & Disclaimer

KvK – 70634688